Bouwmaterialen

Posted on by

Op deze pagina enkele veel gebruikte bouwmaterialen, zoals

  • Lijm
  • Carbon
  • Schuurpapier (wordt nog toegevoegd)
  • Hulpmiddelen (wordt nog toegevoegd)

Lijm

Er zijn verschillende soorten lijm die we gebruiken bij het bouwen van een foampie. Even afhankelijk van het soort foam dat je gebruikt, werkt een lijmpistool altijd wel het beste.

Echter dit laat nagenoeg altijd een spoor van lijmresten achter en is daarmee ook de zwaarste variant.
Wil je zo licht mogelijk bouwen, gebruik dan UHU Por

of secondenlijm met activator. Let in dit geval wel op dat je foamsafe gebruikt, anders brand binnen no-time je foam weg, door de aggresieve werking van secondenlijm.

Doordat het in sommige gevallen toch even kan duren (ondanks de naam) is activator een prima uitkomst. Pas wel goed op voor je handen.
Verder werken we veel met twee-componenten-lijm. Dit voor bijvoorbeeld extra versteviging aan te brengen op de vele carbon onderdelen die we ook weer gebruiken.

Carbon


Carbon, is er in vele soorten en maten. We gebruiken het voor versteviging van de bouw van de rug van een vliegtuig, alsook voor het landingsgestel, of bij de stuurstangen. We hebben er verder geen belang bij, maar een webwinkel die goed en snel levert is de carbonwinkel.nl. Neem hier gerust een kijkje, maar heb je een andere leverancier, dan is dat uiteraard ook prima :).
Wel zouden we het dan leuk vinden dat je een bericht achterlaat op het contact formulier, als je een andere winkel weet.